Tankar Från Verkligheten....

Senaste inläggen

Av thoughtsofelle - 10 maj 2013 16:34

Var uppe tidigt imorse och slängde ihop amerikanska pannkakor med färsk frukt och bär på. Överraskade min sambo med frukost på sängen. Inte för att skryta, men fy sjutton vilket kap jag är! Är övertygad om att varenda relation kan piffas upp med lite omtanke och överraskningar ibland!

På eftermiddagen har energin flödat i köket. Har bakat sisådär 3275 st chocolate chip coockies. (Stavas det så?) inser att jag snart behöver utöka verksamheten om jag ska hålla på såhär, antingen med Ellis gårdscafe eller med ett gäng frysskåp till. Det får inte plats någon mat i våran frys längre, men det är ju ett i-landsproblem! Jag mår så grymt bra och får så mycket energi när jag bakar så jag tänker fortsätta om jag så ska mata fåglarna i hamnen med bakverken...

Nu blir det cafemys innan jag slänger ihop lite snickerskakor och inviger fredagsmyset!

Av thoughtsofelle - 6 maj 2013 21:33

Jaha, vad ska man säga om den här boken? Fängslande, absolut, och igenkänningsfaktorn är hög. Alla har vi väl upplevt olycklig kärlek och kan relatera till temat. Det är absolut ingen bok man vill att svärmor ska hitta, till och med jag rodnar av vissa sekvenser i boken. Allt annat än barnvänligt! Läsvärd? Absolut, boken är såklart bra men jag tror att man bör vara relativt ung för att uppskatta sättet den är skriven på. Dessutom bör man påbörja boken en ledig dag då den lämpar sig för sträckläsning. Trevlig läsning!

Av thoughtsofelle - 6 maj 2013 16:10

Har ni provat LOKAs nya sommarsmaker? (Nej, det här inlägget är inte sponsrat även om man kunde tro det) De nya smakerna är jordgubbsglass, chokladmilkshake och citronpaj. Jordgubbsglassvattnet luktar verkligen som glass och smakar jättegott! Citronpajen är dessvärre inte mer upphetsande än vanligt mineralvatten med citronsmak. Kul initiativ, jag gillar det skarpt!

Sitter nedsjunken i soffhörnet men mitt nytillskott i bokhyllan, femtio nyanser av honom. ALLA verkar ha läst den så av ren princip har jag vägrat att läsa den men nu kan jag inte hålla mig längre. Nåt bra måste det ju stå i den eftersom den har blivit en riktig storsäljare. Återkommer med ris eller ros när jag har läst klart förstås...

Av thoughtsofelle - 6 maj 2013 13:11

Mysfaktor på hög nivå!

Av thoughtsofelle - 5 maj 2013 14:25

6:e maj var dagen då jackan skippades och årets första glass åts. Äntligen sommar i luften!

Av thoughtsofelle - 3 maj 2013 18:23

För mig är ledighet att få göra det som får en att koppla av och tanka energi. Personligen kopplar jag av som allra bäst när jag får vara kreativ. Det kan vara allt ifrån målning/tapetsering eller trädgårdsarbete till scrapbooking eller programmering. Jag älskar att koppla bort hjärnan en stund och fokusera på en enda sak som kräver totalt fokus och engagemang. idag har det varit en sån dag, fast idag blev det bakning som avkoppling. Min sambo föreslog skämtsamt att jag borde starta en bakblogg och vem vet. Nån gång kanske.....


Idag har jag bakat kladdmuffins med chokladfyllning. Just nu står dom i frysen och svalkar sig men choklad och choklad kan omöjligt bli annat än gott. Receptet lånade jag här:


http://www.femme.se/blog/2008/06/23/svarmors-fantastiska-kladdkakemuffins/



 


Visst ser det gott ut? Ser fram emot provsmakningen ikväll!


Förutom kladdmuffins hann jag även med att producera en jordgubbs- och rabarberkaka med toscaglasyr. En liten glimt av sommaren!


 

Av thoughtsofelle - 2 maj 2013 21:24

Har ni noterat hur missfärgat kött kan vara i butikshyllorna?

Idag noterade jag flera förpackningar med olika sorters kött under handlingen på Willys där köttet var grått och allt annat än ätligt i färgen. Det jag undrar är förstås varför? Är folk så tankspridda så att de missar det? Ser folk inte skillnad på färskt och gammalt kött? Vill man inte ha några kunder i butiken? Bryr man sig inte om ifall ens kunder blir matförgiftade? Eller varför?

Det osar dåligt engagemang och noll kundservice lång väg. En affär som uppvisar slarv av den graden går man ju inte tillbaka till! Jag skulle inte ens bjuda katten på kött som ser ut på det viset och det säger en del om affärens rutiner.

Jag börjar ledsna på denna enorma matdebatt. Det verkar inte finnas något slut på matsnusket!
Hallonen bär på hepatit-smittor, mjölken innehåller cancerogena ämnen, oxfilen är färgat griskött och nötfärsen är i själva verket häst. Det senaste är kalkonerna som lever under missförhållanden.

Jag undrar vad det är tänkt att man ska äta?

Av thoughtsofelle - 1 maj 2013 22:44

Traditioner är underskattade. I min familj har vi valborgstraditioner som sträcker sig tillbaka till 1700-talet (eller åtminstone så långt jag kan minnas vilket ju är i stort sett lika länge). Vi har alltid en alldeles egen brasa som tänds varje år oavsett väder. Korvgrillning (eldning) är förstås obligatorisk och mashmallowsarna kan liknas med Janssons frestelse på julen, ingen tycker att det är speciellt gott men den SKA stå där.

Jösses vad nice det var att sova i sin egen säng. Tur att konferenser inte infaller så ofta och att man hinner glömma bort nackdelarna med dom innan nästa infaller!

En sista viktig sak; don't forget to deklarera! Last chance tomorrow. Visst är det lite sport ändå att deklarera så sent som möjligt?! Och visst är det roligt att pappers-deklarera bara för att det står att dom gärna vill att man deklarerar digitalt? Alltid retar det någon och sålänge det gör det känns det underbart!

Ovido - Quiz & Flashcards